Időjárás

2019.07.05. 08:35

Extrém UV-B sugárzás várható pénteken Vas megyében is

Mutatjuk, hogy milyen időjárásra lehet számítani a hétvégén megyénkben.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

UV-B sugárzás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy a holnapi napon (2019. július 5.) a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8.0-es (extrém) UV-B sugárzás várható – tájékoztat a met.hu.

Mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges, napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír* keletkezhet.

Időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken sok napsütésre, de napközben átmenetileg megnövekvő fátyolfelhőzetre számíthatunk. Csapadék Vas megyében nem várható. A nyugatira forduló szél megélénkül, az ország északi felében megerősödik, majd estére mérséklődik a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 33 fokot is. Késő estére többnyire 20, 26 fok közé hűl le a levegő.

A szombat szinte lemásolja a pénteket, vagyis aki strandra készül a hétvége első napján, jó döntést hoz. Annál is inkább, mert vasárnap országszerte zivatar várható, a hőmérő higanyszála pedig a Dunántúlon napközben visszacsúszik 26 fokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában