Időjárás

2020.10.18. 07:05

Felszakadozik a felhőzet Vas megyében, vasárnap délután még a nap is süt majd

Túlzott melegre azonban nem kell számítani megyénkben, de legalább 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

vaol.hu

Fotó: Elekes Gergő/feol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagy részén szakadozik, csökken a felhőzet, és változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb zápor. Az északkeleti, keleti tájakon azonban délelőtt még borult idő várható elszórtan gyenge esővel, szitálással, majd a nap második felében már arrafelé is szakadozni kezd a felhőzet, ezzel együtt csökken a csapadék esélye is. Vas megyében esőre nem kell számítani a hét utolsó napján, sőt délutánra a nap is kisüt majd, ráadásul a hőmérséklet is 13-14 fokra emelkedik. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, délnyugaton, délen lesz enyhébb az idő. Késő estére általában 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

A csapadékos időt okozó légörvény távolodik tőlünk, mögötte pár fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik olajozottan, hidegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. Ilyen lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. A közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában