időjárás

2021.01.06. 07:19

Szerdán zápor és hózápor is kialakulhat Vas megyében

Délutánra +2 és +5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Deres növények, télies időjárás illusztráció 20210101 Szombathely Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Vas megye

Szerdán délelőtt megszűnik a csapadék, megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Délutánra, kora estére gomolyfelhők lesznek az égen. Kora estétől, estétől a gomolyfelhőkből elszórtan alakulhat ki zápor, hózápor. Záporok környezetében hódara, jégdara is eshet, minimális eséllyel villámtevékenység is kísérheti őket. A légmozgás déli, délnyugatira vált, de csak időnként élénkül meg. Délutánra +2 és +5 fokig emelkedik a hőmérséklet, így az esetlegesen kialakuló vékony hótakaró napközben olvadni fog, a magasabb hőmérséklet a keleti részeken lesz.

Fotó: met.hu

Országos

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amelyből zömében eső várható. Ugyanakkor a Dunántúl magasabban fekvő helyein, illetve az Alpokalja tágabb környezetében havas eső, hó is hullhat. A Tiszántúlon reggelig még nem valószínű csapadék. Néhol megélénkül a keleti, délkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban -1 és +4 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában