meteorológia

2021.02.16. 07:25

Kedden hószállingózásra, felhős égre készüljünk Vas megyében

A légmozgás mérsékelt marad.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

20201012 időjárás, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Vas megye

Kedden a nap első felében még elszórtan alakul ki hószállingózás, kisebb havazás, majd a délelőtt második felétől megszűnik a csapadék. Délutánra változóan felhős lesz az ég, enyhülés veszi kezdetét. A légmozgás mérsékelt marad. Délutánra 4 fok köré melegszik a levegő. Kedd délelőttig a térségben 2-5 centiméter friss hó hullik ami a délután folyamán olvadásnak indul.

Fotó: met.hu

Országos

Melegfront felhőzete lesz felettünk, hatására általában erősen felhős lesz az ég. A keleti határ közelében viszont csak fátyolfelhők lesznek az égen, ott akár több órára is kisüthet a nap. Kora délelőttig az Észak-Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, később már csak az északi határvidéken, Északi-középhegység térségében lehet hószállingózás, illetve nyugat felé nagyobb eséllyel gyenge havas eső. Számottevő, néhány centiméteres hóréteg kialakulása inkább csak az Alpokalja, Fertő vidékén valószínű, de napközben ott is olvadni fog. A déli szél nagyrészt mérsékelt marad, egy-egy helyen lehet mindössze élénkülés. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, de az északi fagyzugos völgyekben ennél több fokkal hidegebb lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában