Vas megyében is kell a sapka, sál

2021.03.09. 07:05

Továbbra is fagyos az idő – A hét végén érkezik a melegedés

Kedden hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, délen fátyol-, északon gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, de csapadék nem valószínű.

met.hu, idokep.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Leszek Glasner

A napsütés mellett gomolyfelhőkre, a déli megyékben fátyolfelhőkre is számíthatunk, de a Dunántúl nyugati, délnyugati felén felhősebb idő valószínű. Estefele ismét vastagabb felhők érkeznek északnyugatról. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -4 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a met.hu.

Szerdán a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, nyugaton kezdetben hózápor, a nap előrehaladtával havas eső, majd záporok alakulhatnak ki. A Dunától keletre nem várható csapadék. Több helyen élénk északi-északnyugati szélre, a legmelegebb órákban pedig 5-10 fokra van kilátás.

Csütörtökön északnyugat felől egyre többfelé beborul az ég és feltámad a déli-délnyugati szél. Gyenge eső napközben északnyugaton, néhol északon alakulhat ki, a hegyekben pedig nem kizárt néhol hószállingózás. Délután 6-12 fokot mérhetünk.

Pénteken többfelé esősen indulhat a nap, délután pedig záporok alakulhatnak ki. A leghidegebb északkeleti tájakon vegyes halmazállapotú csapadék, átmeneti havazás, havas eső előfordulhat. Délután észak felől szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Élénk, többfelé erős, viharos lesz az északnyugatira forduló szél. Az enyhe hajnalt követően délután 9-14 fok valószínű – írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik front, a napos, nyugodt idő pozitív hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra. A szél csupán a Tiszántúlon támadhat fel átmenetileg.

A reggeli fagyos időben azonban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, nagy lesz a megfázásveszély.

Nagy lesz a napi hőingás, mely miatt megterhelő nap vár a szívbetegekre, az idősekre, valamint a vérnyomás-panaszokkal élőkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában