Időjárás

2021.05.16. 08:02

Vasárnapra is érvényben maradt az elsőfokú figyelmeztetés Vas megyében – Még jöhet jégeső

Bízunk benne, hogy a szombati nappal ellentétben ezúttal megyénket elkerüli a jég.

vaol.hu

Érkező zivatar, illusztráció. Fotó: Ráduly László

Fotó: Illusztráció

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délelőttig jellemzően borult, csapadékos idő lesz, majd nyugat felől csökken a felhőzet, az Észak-Dunántúl nagy részén és a főváros tágabb környezetében több órára kisüt a nap. Itt csapadék délután már nem valószínű, máshol viszont elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A nyugatias szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. Késő estére 10, 15 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas megyére a zivatarok veszélye miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Orvosmeteorológia

Térségünket újabb hullámzó frontálzóna éri el, emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

Szombaton jégeső zúdult Vas megyére is:

https://www.vaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/a-szomszedos-megyeben-mar-lecsapott-a-jegeso-nem-is-akarhogy-fotok-video-4930861/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában