előrejelzés

2021.07.28. 08:05

Vas megyében a helyzet változatlan: hőség és zivatar veszélyei miatt figyelmeztetnek

Zsinórban a harmadik napja van érvényben elsőfokú riasztás Vas megyében a zivatarok és a kánikula miatt.

vaol.hu

A sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, inkább csak északnyugaton és a délkeleti határszélen fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati szél többfelé lesz élénk. 32-39 fokos rekkenő hőség lesz – tájékoztat a köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zsinórban a harmadik napon is elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas megyére a hőség és a zivatarok veszélyei ellen. Utóbbinál az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyeljen – írja a köpönyeg.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!