Időjárás

2022.03.16. 07:46

A szaharai homoknak köszönhetően sáros eső hullott az este Vas megyében - fotók

Valószínűleg a következő napokban megnő a forgalom a vasi autómosók körül.

Forrás: Facebook/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés hivatalos közösségi oldalán arról számolt be, hogy sáros eső hullott a csapadékkal az este megyénkben. A magasban nagy koncentrációban van jelen sivatagi eredetű homok amelyet az aláhulló vízcseppek kimosnak a légkörből. A fotók Kőszegen készültek március 15.-én este 22 órakor. 

 

A jelenséget nem csak Kőszegen, hanem Szombathelyen és környékén is lehetett tapasztalni. Reggel alighanem sokan meglepődnek majd, amikor az autójukhoz érnek. Azt szintén valószínűsíteni lehet, hogy a következő napokban nagyobb lesz a forgalom a vasi autómosók körül. 

 

Van azért jó hír is, ugyanis az ország többi pontjával ellentétben megyénkben szerdán már nem számíthatunk csapadékra. 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erősen felhős vagy borult lesz felettünk az ég, de a Dunántúl délnyugati részén mindvégig vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Határozott felhőzet-csökkenés csak a késő délutáni, esti óráktól valószínű. A csapadékzóna súlypontja az északkeleti, keleti megyékre tevődik át, ott várható többfelé eső. Nyugatabbra napközben néhol jelentéktelen záporok alakulhatnak ki, majd késő délután mindenütt megszűnik a csapadék. Az északiasra forduló szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 16 fok között valószínű, délnyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Az északkeleti országrész tartósabban csapadékos részein mindössze 5 fok körül alakul a csúcsérték. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában