Időjárás

2022.07.08. 07:31

Szeles, de napsütéses lesz a péntek Vas megyében

A délutáni órákra erős, helyenként viharos szelet ígérnek az előrejelzések, amely helyenként elérheti 65-75 km/h-t.

vaol.hu

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A délelőtti óráktól egyre többfelé szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt - a Nyugat-Dunántúlon már több órára - a nap. A középső és keleti tájakon ugyanakkor délutántól gyakran lesz erősen felhős az ég. Délelőttig főleg a Dél-Dunántúlon még előfordulhat gyenge eső, majd elszórtan várható zápor, zivatar, délután a Duna vonalának tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegységben. Az északi, északnyugati szelet főleg a Dunántúlon erős, annak nyugati részein viharos lökések kísérik, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű. Késő estére többnyire 17 és 22 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Forrás: met.hu

Riasztás jelenleg nincs érvényben megyénkre, de a délutáni órákra viharossá fokozódó széllel számolnunk kell. Az előrejelzések szerint a legerősebb lökések elérhetik a 65-75 km/h-t. Az esti órákra némileg veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések továbbra is előfordulhatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában