Időjárás

2022.07.25. 17:35

Tippeljen! Hány órát sütött a nap júliusban? - Eláruljuk: az átlagosnál többet

A most még csak lengedező délnyugati szél keddre tízfokos lehűlést hoz. Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője elárulja, érdemes-e még a hétre strandolást tervezni, és ha igen, mikorra.

VN

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyen 30 Celsius-fok fülé kúszott a hőmérő higanyszála hétfőn délután, éjszaka azonban hidegfront érkezik. Keddre felfrissül a levegő: a déli órákig túlnyomóan felhős lesz az ég, délelőtt 20-22, délután 27 fokot mérhetünk majd. A szakértő elárulta: ezután három frontmentes nap ígérkezik, visszatérnek a nyárias hőmérsékletek is. Gomolyfelhők jönnek-mennek majd, de bátran szervezzünk, tervezzünk csobbanást: kedden és szerdán 30, pénteken 34 Celsius-fokig melegszik a levegő. Pénteken éjszaka aztán megerősödik az északi szél, a hétvége első napján 25, vasárnap 27 fokot mérhetünk. 

Pétervári Tibor elmondta, júliusban 260 órát sütött a nap mostanáig, de ez a szám valószínűleg eléri a háromszázat a hét végéig. Az már azonban most biztos, a napfényes órák száma meghaladja az átlagot ebben a hónapban, ahogy a középhőmérséklet is – másfél fokkal melegebb ez a július a szokásosnál.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában