Időjárás

2022.11.07. 07:28

Felszakadozik a felhőzet, sőt még a nap is kisüt a hét első napján Vas megyében

vaol.hu

Fotó: © Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint északnyugat felől front érkezik, amely főleg a Dunántúlon felszakítja a felhőzetet, mögötte pár, az Alpokalján több órára kisüt a nap. Az ország délkeleti felén azonban egész nap kitart a borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő. A borult, párás részeken szitálás, északnyugaton kisebb eső is lehet. A naplementét követően gyors ütemben növekszik a ködhajlam. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 15 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk a magasabb értékekre. Késő estére 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az OMSZ Vas megyére egyelőre nem adott ki figyelmeztetést. Megyénk a szerencsésebb térséghez tartozik, ugyanis délután több órára is kisüt a nap, a levegő hőmérséklete pedig 14 fokig melegszik majd. Csapadékkal nem kell számolni a hét első napján. 

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában