Időjárás

2022.12.21. 07:40

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső veszélyei miatt Vas megyére

vaol.hu

Fotó: MW-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint alapvetően borult, párás idő lesz a jellemző, azonban délnyugaton, délen vékonyabbá válhat a felhőzet. Az Észak-Dunántúlon előfordulhat szitálás, délelőttig ónos szitálás. A délies szél a délnyugati megyékben olykor megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, azonban délnyugaton magasabb értékek lesznek a jellemzőek, akár 11 fok körüli maximumokkal. Késő estére többnyire -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki Vas megyére az ónos eső veszélyei miatt. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Az utak, járdák csúszósabbak lettek emiatt, ezért a közlekedők fokozottan figyeljenek oda. 

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, téli időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A borús idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!