Időjárás

2023.07.12. 20:51

Jégeső kísérte a szupercella útját Burgenlandban - fotók

vaol.hu

Forrás: Facebook/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

A délután számoltunk be róla, hogy szupercella tart Vas vármegye felé, amiből nagyobb jég is hullhat, ezért másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetés van érvényben. Leginkább az Észak-Vas vármegyei területeken élőknek van félnivalója emiatt. A határ túloldalán, Burgenlandban már meg is történt az előre megjósolt baj: jégeső kísérte a szupercella útját szerdán délután.

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldalán arról számolt be, hogy ez a cella jelenleg gyengülőben van, viszont jól látni, hogy Ausztria keleti, északkeleti részén ismét intenzív gomolyfelhő képződés indult be, ezek a felhők várhatóan ismét zivatarrá fejlődnek. A fotók Lutzmannsburgban, valamint a szomszédos vármegyei Répcevisen készültek, de tudomásunk szerint Oberpullendorf is kapott a kiadós jégesőből. 

A radarképen már látható, az esti, késő esti órákra várt zivatarrendszer. Ez várhatóan 22-23 óra között érheti el a nyugati határvidéket. Mivel meteorológia, így van kérdés, hiszen a délutáni szupercella is mutatta, szárazság van a légkör bizonyos szintjein. Várhatóan ezt leküzdve fog megérkezni a Szombathely-Sopron tengelyen, majd képződik tovább kelet felé - hívják fel a figyelmet a bejegyzésben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában