Időjárás

2023.08.04. 07:36

Átvette az eső az uralmat Vas vármegyében, elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani pénteken Vas váregyében.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint reggelig, kora délelőttig az északi megyékben erősen felhős idő várható, és zápor, zivatar is előfordul. Ezt követően csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, a nyugati, északnyugati határ kivételével több órára kisüt a nap. Délután újra erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, ekkor az Alföldön és északkeleten, estétől a Dunántúlon ismét kialakulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 37 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva várhatók a magasabb értékek. Késő este 20, 27 fok valószínű.

Az OMSZ elsőfokú, vagyis citromsárga riasztást adott ki Vas vármegyére a zivatarok és a felhőszakadás veszélyei miatt is. Előbbinél az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Arról is írtunk, hogy Kőszegen az elmúlt 24 órában, péntek reggelig 22,5 mm csapadék hullott, de a java még hátra van. 

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - koponyeg.hu

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában