Időjárás

2023.08.25. 07:00

Fokozódik a hőség - Péntektől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Ha száz százalékosan nem is csapadékmentes, de füllett meleg napoknak nézünk elébe. Péntektől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Érdemes lesz figyelni a riasztásokat, mert egy délen vonuló mediterrán ciklonból egy-egy góc besodródhat térségünk fölé helyi zápor-zivatar formájában, egyébként hőségre és sok napsütésre készülhetnek a karneválozók, fesztiválozók - mondta lapunknak Ráduly László, a Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldal üzemeltetője. Szombaton délután északira, északnyugatira fordul a szél, pár órában lehetnek élénk lökések, de jelentő csapadék nem társul hozzá. Majd így fogalmazott: - ezt a hétvégét még megkapjuk. Napközben 30-33 Celsius fokig melegszik a levegő, viszont a hajnalok sem hoznak igazi felfrissülést, 18-21 fok valószínű a leghidegebb órákban.  

Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A hőség az időseket és a szív-érrendszeri betegeket különösen megviseli, , de az egészséges szervezet számára is megterhelő. 

A jelenlegi modellek szerint hétfőn este, kedden hajnalban hidegfront éri el térségünket és markáns lehűlés veszi kezdetét - épp egy hét múlva kezdődik a meteorológiai ősz.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában