Időjárás

2023.11.17. 07:37

Esővel érkezett a hidegfront Vas vármegyébe pénteken, elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani Vas vármegyében pénteken.

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erősen felhős vagy borult lesz az ég. Összességében többfelé várható időszakos eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet. A késő délutáni, esti óráktól a hegyvidéki tájakon halmazállapot-váltás is előfordulhat. A szél délelőttől északnyugatira fordul, a Tiszántúl kivételével többfelé megerősödik, a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő este 1, 7 fokot mérhetünk.

Az OMSZ elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki Vas vármegyére az erős széllökések veszélyei miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában