Időjárás

2024.01.26. 07:33

Az elmúlt napokhoz képest lehűl a hőmérséklet Vas vármegyében, csapadék is érkezik a térségbe

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani pénteken vármegyénkben

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

A Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint legalább néhány, a Duna-Tisza közén több órára kisüt a nap, miközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé. Napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az ország középső harmadán élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél, amely délután átmenetileg nagy területen délnyugatira fordul és kissé mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5, 10 fok között várható, de az északkeleti határ közelében, valamint néhol a Dunántúlon ennél kissé hidegebb is lehet. Késő este általában 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

A HungaroMet egyelőre nem adott ki semmilyen figyelmeztetést Vas vármegyére. 

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) - írja a koponyeg.hu
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában