Időjárás

2024.02.28. 07:00

Tavaszias időjárással búcsúzik tőlünk a tél

Továbbra is magasan az átlag felett alakulnak a maximumok, tavaszias idővel búcsúzik a tél – mondta el lapunknak Pétervári Tibor, a HungaroMet helyi észlelője.

Cseh-Egyed Bernadett

Vasszécsenynél már rég kibújt a hóvirág

Fotó: © Cseh Gábor

Sok változást már nem hoznak az utolsó februári napok, változósan felhős lesz az ég, a maximumok 15 Celsius-fok körül alakulnak, és csak jelentéktelen mennyiségben fordulhat elő eső-zápor. Pénteken megélénkül a szél, amely vasárnapra csapadékot is hoz magával, az azt követő néhány napban együttesen 5-10 milliméternyi hullhat. Ekkor már egy kelet felől érkező anticiklon peremén leszünk. A szakértő szerint március első napjainak középhőmérséklete alul marad majd az utolsó februári napokénak. A hét első felében melegfronti, péntektől hidegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Bár a nappali maximum-hőmérséklet a sokéves átlag fölött alakul, a reggelek hűvösek, ezért érdemes rétegesen öltözködni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában