Időjárás

2024.03.24. 07:47

Ismét kiadták a riasztást Vas vármegyére: viharos szél kísérheti a zivatarokat

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Északnyugat felől csökken a felhőzet, és a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. Főleg a Dunántúlon előfordulhatnak erősebben felhős időszakok. Szórványosan valószínű zápor, a dunántúli és északkeleti vidékeken helyenként zivatar is kialakulhat. A nyugatias szelet több helyen élénk lökések kísérhetik, de záporok, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet, sőt viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12, 13 fok körül alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő - írta a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra is citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki vármegyénk területére a zivatarok miatt. Mint írják, a déli óráktól nagyobb eséllyel a Dunántúl északnyugati felén, valamint északkeleten fordulhat elő zivatar, amelyet átmeneti viharos (~65-75 km/h) széllökés, valamint jégdara is kísérheti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában