Időjárás

2024.03.12. 07:26

Sok köszönet nem lesz az időben: Vas azon kevés vármegyék egyike, ahová figyelmeztetést adtak ki

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani a hét második napján vármegyénkben.

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

A HungaroMet előrejelzése szerint a Dunántúlon és a középső tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt hosszabb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. A Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő eső, zápor, nyugat felé haladva nő a csapadék esélye. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a naposabb tiszántúli vidékeken 16, 17 fok is lehet. Késő estére 5, 10 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet összesen három megyére rendelt el elsőfokú, vagyis citromsárga riasztást, Vas pedig köztük van. A viharos erejű szél okozhat problémát: a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Forrás: HungaroMet

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a koponyeg.hu

Szakértőt kérdeztünk arról, hogy milyen idő lesz a közelgő hosszú hétvégén:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában