Időjárás

2024.03.13. 07:32

Szerdán visszakapunk valamit a tavaszból Vas vármegyében, legalább megfagyni nem kell

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani Vas vármegyében.

Vaol.hu

A korai tavaszban több helyen előbújt a hóvirág

Fotó: Unger Tamás

A HungaroMet előrejelzése szerint a Dunántúlon szakadozottabb, gomolyosabb, attól keletre a nap nagyobb részében vastagabb, zártabb lesz a felhőtakaró, majd délutántól előbbi tájunkon már elkezd határozottan csökkenni a felhőzet. Főként az északkeleti, keleti megyékben valószínű eső, zápor, délutántól egyre inkább a Makó-Salgótarján vonal szélesebb sávjában lehet csapadék. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl mellett az északkeleti megyékben is erős, néhol viharos lökések is kísérhetik. Estére jelentősen veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet egyelőre nem adott ki semmilyen figyelmeztetést Vas vármegyében. 

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában