Időjárás

2024.03.24. 14:57

Záporok helyenként zivatarok vonulnak térségünkben, Meggyeskovácsiban jég is esett - fotó

Vaol.hu

Forrás: Facebook/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra is citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki vármegyénk területére a zivatarok miatt. Mint írják, a déli óráktól nagyobb eséllyel a Dunántúl északnyugati felén, valamint északkeleten fordulhat elő zivatar, amelyet átmeneti viharos (~65-75 km/h) széllökés, valamint jégdara is kísérheti.

A számítások beigazolódtak. A Kőszegi Időjárás Előrejelzés közöésségi oldala szerint záporok helyenként zivatarok vonulnak az Alpokalján vasárnap délután. A posztban közzétett fotó szerint Meggyeskovácsiban jég is esett. Mint írják, ezekben a konvektív tömbökben többfelé alakul ki apró, de sűrű jégeső lokálisan. Ezek a tavaszi időszakban, főként hidegfrontok után gyakoriak, ilyenkor még alacsonyan van a fagyhatár és az érkező jégkristályok nem olvadnak el a földetérés előtt, hódaraként, graupelként, apró szemű jégesőként ér földet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában