Egy jó és egy rossz hír

2024.05.17. 12:09

Milyen idő lesz a pünkösdi hosszú hétvégén Vas vármegyében? - szakértőt kérdeztünk

Aki szabadtéri programot tervezett-szervezett az előttünk álló három napos hétvégére, ne mondja le – tudtuk meg Pétervári Tibortól, a HungaroMet szombathelyi észlelőjétől, aki elárulta azt is: milyen lesz az időjárás május végéig.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

A záporos éjszaka után az őszre jellemző szitáló esőre ébredt Vas vármegye. Átlagosan 15-20 milliméternyi csapadék hullott mindenhol, de a déli és keleti területek ennél is többet kaptak.  

Egy-egy zápor előfordulhat, de szombat-vasárnap-hétfőn 20-22 fok körül alakulnak a maximumok. Érdemes lesz kihasználni az időt a szabadban, mert hétfőn a déli órákban újabb csapadékzóna éri el térségünket és jövő hét péntekig bármikor ránk szakadhat az ég. 

Pétervári Tibor szerint most már szinte biztosra vehető: nem lesz nyári nap májusban, azaz 25 fok fölé nem kúszik a hőmérő higanyszála. A májusi adagot megkaptuk a szokottnál korábban. A jobb napokon azért 20-23 fokot mérhetünk majd, a rosszabb, esős időszakokban azonban 15 fok közelében maradnak a maximumok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában