Gencsapáti, Szombathely, krimi

2017.12.14. 08:16

Előzetesben a késelő – Gencsapátiban támadt volt barátnőjére

Megütötte és megkéselte volt barátnőjét a fiatalember, hétfőn történt a támadás Gencsapátiban. Kiderült: fél éve zaklatta már a lányt, nem tudott beletörődni a szakításba. Egy hónapos előzetes letartóztatásáról döntött a Szombathelyi Járásbíróság.

Bakos Ágnes

Március óta zaklatta a 20 éves lányt, volt barátnőjét a kerecsendi férfi, egy hónapja távoltartási végzés volt érvényben ellene – derül ki a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség tájékoztatásából és a korábbi rendőrségi beszámolóból.

Az előzményekről annyit tudni, hogy egyszerűen nem tudott belenyugodni a szakításba a 21 éves fiatalember. Március óta naponta próbált kapcsolatba lépni a lánnyal: hívta telefonon, kereste egy internetes közösségi oldalon keresztül, és e-mailben is. Volt, hogy megöléssel fenyegette és a lány nevében regisztrált online partnerkereső oldalakra, megadta az exe személyes adatait és szexuális tárgyú felhívást tett közzé – sorolja az ügyészségi tájékoztatás. Odáig fajult a zaklatás, hogy egy hónapja távoltartás volt érvényben: a férfi köteles volt távol tartani magát a sértett lakóhelyétől, iskolájától, és egyáltalán nem kereshette volna.

Ehhez képest hétfő reggelt rátámadt a lányra Gencsapátiban. Először egy husánggal vágta fejbe, aztán késsel támadt rá, miután a földre esett: ráült és megszúrta az arcát és a nyakát. A lány kiszabadult a szorításból, a járókelőktől kért segítséget. A támadó elmenekült, de egy órán belül elfogták a rendőrök.

A nyomozók őrizetbe vették, a büntetőeljárás felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt indult. Az ügyészség a támadás előzményeit is sorolja: a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete mellett zaklatás vétségét és személyes adattal visszaélés vétségét is megállapították.

Mivel a férfi eddig sem törődött a távoltartási végzéssel, és lehet, hogy folytatná a lány zaklatását, valamint megnehezítené a bizonyítást, ezért kezdeményezte az ügyészség az előzetes letartóztatást, amit a el is rendelt egy hónapra a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában