mérések

2018.02.23. 13:13

Szén-monoxid mérgezés gyanújával vittek kórházba egy gyöngyösfalui lakost

Rosszullétre panaszkodott egy ember Gyöngyösfalu településen a Kossuth utcában csütörtökön délelőtt. A szombathelyi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

A tűzoltók kiérkezéséig a lakók átszellőztették az ingatlant. Az egység átvizsgálta a házat, közben a a kazánházban méréseket végzett. A tűzoltók az érintett ingatlanban egy vegyes tüzelésű kazánt találtak, ami nem üzemelt és egy további gázkazánt, amelynek őrlángja égett.  Mérőműszereik nem mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A tűzoltók a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket, akik a gázkazán beüzemelését követően, magas szén-monoxid értéket mértek, így kiszakaszolták a gázkazánt, annak használatát műszaki felülvizsgálatáig megtiltották a házban. A lakót szén-monoxid mérgezés gyanújával a mentők kórházba szállították.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet a fűtő- és tüzelőberendezések, illetve a kémények rendszeres, szakszerű ellenőrzésének fontosságára, valamint arra, hogy a lakás szellőző nyílásait soha nem szabad eltömíteni! Szintén fontos a fűtési szezonban a rendszeres szellőztetés, valamit a szakboltokban vásárolható szén-monoxid érzékelő elhelyezése.- írja oldalán a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában