a megyei döntőért

2018.05.30. 09:11

Szombathely és Sárvár környéki tűzoltók küzdöttek egymással

Szombathely és Sárvár környéki önkéntes tűzoltó egyesületek mérték össze tudásukat, területi versenyeken május 26-án, a tét a megyei döntőbe jutás volt.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két helyszínen, két területi versenyen mutatták meg az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai tudásukat. A versenyre férfi, női és ifjúsági csapatok is neveztek. A Szombathely környéki önkéntesek Rábatöttösön, míg a Sárvár környékiek Rum településen versengtek szombaton.

Staféta-futás volt az első versenyszám, majd kismotorfecskendő-szerelési, illetve a gépjárműfecskendő-szerelési feladat következett. Az értékelésnél fontos szempont volt a szakszerűség, gyorsaság, ügyesség, és nem utolsó sorban a gördülékeny csapatmunka.

Nem volt könnyű feladatuk a versenyzőknek, hiszen valamennyi csapat rendkívül felkészülten, és elszántan érkezett, a legjobb eredményért keményen meg kellett küzdeni. Az érdeklődők egy izgalmas, jó hangulatú vetélkedőnek lehettek tanúi, és a nap végére a nyertesek sorrendje is összeállt.

A szombathelyi területi versenyen, amelyet Rábatöttösön rendeztek összesen tíz csapat indult. A férfiak versenyében első a Bozsok ÖTE, második Répcevis ÖTE, míg harmadik Sorkifalud-Gyanógeregye ÖTE csapata lett. Női kategóriában Bucsu, lány és fiú kategóriában pedig Sorkifalud-Gyanógeregye ÖTE csapata bizonyult a legjobbnak. Abszolút győztes a Bozsoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata lett.

A sárvári területi versenyt Rum településen tartották, összesen tizenkilenc csapat nevezett a megmérettetésre. Férfiak csapatversenyében Sótony ÖTE, női csapatok közül Csénye ÖTE, míg ifi kategóriában Répcelak ÖTE diadalmaskodott. A nap abszolút győztese a Sótonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata lett.

Gratulálunk az elért eredményekhez! – írja a katasztrófavédelem honlapján.

A kiemelt kép csak illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában