veszély

2018.07.16. 15:01

Hét helyszínen számoltak fel viharkárokat Vas megyében

A hétvégén, főként a szombat délutáni órákban az eső és a szél is dolgot adott a vasi tűzoltóknak.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kétszintes családi ház tetejét rongálta pár négyzetméteren a szél Szakonyfaluban szombaton este. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs és a szakonyfalui önkéntes tűzoltók a sérült elemeket a tetőről eltávolították, majd lefóliázták a háztető sérült részét. Családi házra szerelt antenna dőlt meg veszélyesen Alsószölnökön, a Napsugár utcában. A körmendi hivatásos és az alsószölnöki önkéntes tűzoltók az antennát magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével eltávolították. Szakonyfaluban, két darab tizenöt méter magas fa dőlt egy családi ház udvarára, valamint további két fa veszélyeztette egy vadászház bejáratát, vasárnap a kora reggeli órákban. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, valamint a szakonyfalui önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínekre. Az egységek motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével a fákat eltávolították, ezzel a veszélyhelyzetet megszüntették. Domboldalról lefolyó esővíz hordaléka veszélyeztetett lakóházakat Szentgotthárdon, a Farkasfai úton vasárnap délután. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói kéziszerszámok segítségével a lezúduló esővíznek utat biztosítottak, ezzel elhárították a veszélyt. Egyik eset kapcsán sem sérült meg senki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!