Családi tragédia

2019.12.16. 07:45

Korábban Szombathelyen élő apa ölte meg két gyermekét Győrben

A szombathelyi édesanya láthatásra vitte gyermekeit Győrben élő apjukhoz, majd mikor vasárnap értük ment zárt ajtó fogadta. Sokáig csengetett, majd legkisebb gyermeke hangjára hívta azonnal a rendőröket.

vaol.hu

Fotó: Police.hu

18.04

A két idősebb gyermek a szombathelyi Váci iskola növendéke volt, ahol Németh Gábor igazgató elmondása szerint már reggeltől egy, később pedig két pszichológus foglalkozott a diáktársakka. Kiscsoportos és egyéni beszélgetéseket folytattak a gyerekekkel, hogy feltárják, kinek milyen segítségre van szüksége ahhoz, hogy a történteket minél jobban tudja kezelni.

Az előző, 2016. májusi tragédia alapján be tudtuk azonosítani azt a tömbházat, ahol a bántalmazás után felgyógyult édesanya feltehetőleg az újabb tragédia napjáig élt gyermekeivel. Egy a házban lakó hölgy elmondta, hogy többször látták H.G.-t italosan hazatérni, de agressziót nem tapasztaltak nála. Egy másik szomszéd annyit tudott a családról, hogy talán három éve laknak a házban. A gyerekek nagyon aranyosak voltak, a kisfiúnak mindene volt a fekete kiskutyája. Hozzátette azt is, hogy a 70-es években épült társasházból lassan kihalnak az eredeti lakók, nagyon sok az albérlő, gyorsan változnak a lakók, az emberek alig ismerik egymást. Azt többen is megerősítették, hogy a 2016. májusi horrort leszámítva szélsőségektől mentes, átlagos, talán egy kicsit visszahúzódó családnak ismerték meg H-ékat.

A vasárnapi tragédia kapcsán nagyon sokakban merül fel a kérdés: hogyan lehetett feltételesen szabadlábra bocsátani egy olyan férfit, aki brutális kegyetlenséggel próbálta megölni feleségét és kiskorú gyermekeit is veszélyeztette? Egy lapértesülés szerint egy neve elhallgatását kérő informátor azt állítja, hogy a szombathelyi börtön határozott tiltakozása ellenére döntött úgy a bv-bíró, hogy H. Gábor szabadon bocsátható. Nagyon rossz döntés volt ez, óriási hiba. Hiszen szeptemberi szabadulása óta először most kapta meg egy hétvégére láthatásra a gyerekeit. Ha ez a pszichésen zavart férfi rács mögött marad, a két kisgyermek ma is él – fogalmaz az informátor.

Egy további, szintén névtelenséget kérő személytől pedig azt tudtuk meg, hogy a későbbi gyilkossal börtönbüntetésének teljes ideje alatt pszichológus foglalkozott.

Feltettük a kérdéseinket a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságának is, akiktől azt a választ kaptuk, hogy a fogvatartottakkal kapcsolatba hozható információ bűnügyi személyes adat, így azokról nem adhatnak tájékoztatást.

13:00

Az édesanya ment a gyermekekért

A Ripost információi szerint pénteken láthatásra vitte a szombathelyi édesanya, a 31 éves H. három gyermekét a Győrben élő apjukhoz. Ekkor még nem sejthette, hogy a hármójuk közül kettőt akkor látja utoljára élve. Vasárnap, amikor délután értük ment, zárt ajtó fogadta. Sokáig csengetett, telefonon is hívta a férjét, hiába. Végül a legkisebb, hatéves gyermeke kiszólt az ajtón: anya, a két testvérem az ágyon fekszik és vérzik a fejük. Az asszony riasztotta a rendőrséget, ők törték be az ajtót.

12:15

Szombathelyi Törvényszék közleménye

A Szombathelyi Törvényszék közleményt adott ki, melyben H.G. ügyéről számolnak be.

... A bontóperrel párhuzamosan folyó, az ügyész által indított szülői felügyeleti jog megszüntetése érdekében indított perben a járásbíróság 2019. június 20-án hozott ítéletet, amelyben megszüntette az elítélt szülői felügyeleti jogát azzal, hogy jogosult a gyerekekkel való kapcsolattartásra. Ezt a döntést az ügyész tudomásul vette. Ezen eljárásba az anya a fogvatartott apa mellett, az ő pernyertessége érdekében beavatkozott, és a kereset elutasítását kérte. A járásbírósági döntés alapját többek között egy igazságügyi pszichológus szakértői vélemény képezte, amely szerint nem merültek fel olyan pszichológiai szempontok, amelyek az alperesi apa (elítélt) szülői felügyeleti jogának megszüntetését indokolná. A szakvélemény szerint „az alperes érzelmileg kötődik a gyermekeihez, a gyermekek életében születésüktől aktívan részt vett. Kötődése őszinteségét illetően kétségek nem mutatkoztak. Az apa személyiségében jelenleg olyan kóros vonások, amelyek a szülői szerepben való helytállásra őt alkalmatlanná tennék, nem mutatkoznak. Jövőképe pozitív, optimista. Szülői felelősségét hangsúlyozza. Alperes feltehetően szabadulása után mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy gyermekeit kárpótolja és szeretettel foglalkozik velük...

A teljes közleményt IDE kattintva elolvashatják!

7:50

Rendőrség közleménye:

A rendőrség hivatalos közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, melyből kiderül, hogy a gyerekek édesanyja értesítette a hatóságokat:

Vasárnap 14 óra 50 perckor két gyermek és apjuk holttestét találták meg egy győri ingatlan két helyiségében, miután a rendőrség ügyeletét egy nő arról értesítette, hogy három gyermeke közül – akik jelenleg volt házastársánál vannak – csak az egyikükkel tud beszélni.

A helyszínre érkező rendőrök – a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével – bejutottak a bezárt lakásba, ahol egy 13 éves lány és egy 10 éves fiú holttestét találták meg. A helyiségben tartózkodott még a harmadik testvér, egy 6 éves kislány is. A nyomozók megállapították, hogy a két gyermek halálát idegenkezűség okozta, majd az elsődleges intézkedések során az épület egy másik helyiségében megtalálták a nő volt házastársának, egy 35 éves férfinak a holttestét is. A szemle adatai szerint a férfi – miután megölte a 13 éves nevelt lányát és a 10 éves fiát – bezárkózott az épület folyosójáról nyíló, közös használatú helyiségek egyikébe, majd önkezével véget vetett életének. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit – írja a police.hu.

Korábban írtuk:

Rendőrautó érkezett december 15-én Győr egyik ipar telephelyére, ahol lakossági bejelentés alapján egy lakásban két gyermek, egy 13 éves lány és egy 10 éves fiú, valamint apjuk holttestét találták meg a rendőrök. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyermekek halálát apjuk okozta, aki ezután öngyilkos lett – számolt be az MTI.

A kisalfold.hu információi szerint a családi tragédiában érintett egy harmadik gyermek is: ő szemtanúja volt két testvére halálának, akikkel feltehetően édesapjuk végzett, majd a férfi öngyilkos lett. A győri portál úgy tudja, hogy a gyermeket kórházba vitték, ő nem sérült meg, pszichológus foglalkozik vele.

A 112Press nevű weboldal információi szerint a győri gyermekgyilkosságot az a H. G. követte el, aki 2016-ban kalapáccsal támadt alvó feleségére Szombathelyen. A férfi nemrégiben szabadult, a gyermekek láthatáson voltak győri otthonában. 2016 májusában lapunk is beszámolt a gyilkossági kísérletről, és az azt követő tárgyalásról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában