FELTEHETŐEN VILLÁMCSAPÁS OKOZTA A TÜZET

2020.02.13. 09:15

Leégett a kilátó Révfülöpön csütörtök hajnalban (Fotókkal)

Leégett a révfülöpi kilátó csütörtökön hajnalban, erősítette meg a veol.hu értesüléseit Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika/Napló

Fotó: Olvasó/veol.hu

A toronyba feltehetően villám csapott a viharban, éjfél után, amiatt gyulladt ki. A hatalmas tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a badacsonytomaji hivatásos és a kővágóörsi önkéntes tűzoltók oltották el hajnali négy órára. Senki nem sérült meg – írja a veol.hu.

Fotó: Olvasó/veol.hu

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere a veol.hu-nak elmondta, nagy veszteség érte a települést, mert Révfülöpnek ikonikus helyszíne a fából készült kilátó, ahonnan páratlan panoráma nyílik a környékre. A polgármestert hajnali fél kettőkor hívták a tűzoltók, akik már a helyszínen dolgoztak, és természetesen Kondor Géza is azonnal odament. Látta, amint a torony hatalmas lánggal égett, de az erdőre nem terjedt át a tűz. A település vezetője elmondta, már megkeresték a biztosítót, mielőbb beszélnek a szakemberekkel, mások mellett a statikussal az újjáépítésről, amit minél előbb szeretnének megkezdeni.

Fotó: Kondor Géza

Révfülöp egyébként nagyon népszerű pontja a Balatonnak a vasiak körében, sokaknak nyaralójuk is van a környéken.

Kilátó a tűz előtt
Fotó: Mapio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában