Baleset

2021.09.04. 01:50

Autósüldözés Szombathelynél: rendőrautóval ütközött és felborult egy embercsempész teli furgonja

Többen megsérültek a szombathelyi balesetben, a furgonban több mint harminc illegálisan az országban tartózkodó utazott.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Frissítés 3:20

A magyar rendszámú Iveco kisteherautót úgy tudjuk, hogy egy szerb férfi vezette, aki az M86-os úton Szombathely irányába haladva a rendőrök jelzésére nem állt meg, hanem gyorsított. A rendőrök információink szerint kilométereken keresztül követték a járművet, míg végül az Iveco Szombathely határában az egyik Skoda rendőrautó oldalának ütközött, majd a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett és a menetirány szerinti jobb oldali mély árokba hajtott éppen elkerülve egy lámpaoszlopot.

Fotó: Horváth Balázs

A kisteherautóban körülbelül harminc illegálisan az országban tartózkodó ember tartózkodott, közülük két felnőtt könnyebben, egy kislány pedig súlyosan megsérült. A mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt, a rendőrök több órán keresztül helyszíneltek.

Fotó: Horváth Balázs

2021.09.04. 00:30

Az elsődleges információink szerint péntekről szombatra virradóra egy furgon haladt az M86-os úton Vát felől Szombathely irányába, a járművet a rendőrök meg akarták állítani. Úgy tudjuk, hogy a furgon nem állt meg, de Szombathely határában a sofőr ütközött az egyik rendőrautóval, majd elvesztette uralmát a jármű felett és az út menti mély árokba borult.

Fotó: Horváth Balázs

A furgonban információink szerint több mint harminc illegálisan az országban tartózkodó ember tartózkodott, közülük két felnőtt és egy kislány sérült meg, utóbbi súlyosan, őket a mentők a szombathelyi kórházba szállították.

Úgy tudjuk, hogy az akcióban több vasi rendőrkapitányság emberei és járművei is részt vettek, egy szombathelyi rendőrautóval ütközött a jármű. A helyszínre tűzoltók, mentők és tucatnyi rendőrautó érkezett, az M86-os út több sávját is le kellett zárni.

Fotó: Horváth Balázs

Információink szerint az embercsempész szerb állampolgárságú, akit a rendőrök őrizetbe vettek, az illegálisan az országban tartózkodók pedig különféle – úgy tudjuk, hogy többek között iraki, szíriai és afgán – állampolgároknak mondták magukat.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

Cikkünket frissítjük ha új információkat tudunk meg!

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában