112 segélyhívó

2022.07.21. 14:44

Búcsúlevelet posztolt - Egy facebookozó lánynak, az anyukája kolléganőjének és a szombathelyi hívásfogadóknak köszönhetően életben maradt a férfi

Július 20-án, szerdán nem sokkal 11 óra után futott be egy segélyhívás a szombathelyi hívásfogadó központba, a bejelentő aggódva elmondta, hogy munkatársnőjének lánya szólt neki, hogy az egyik - nem túl közeli - ismerőse a közösségi oldalán egy búcsúlevelet posztolt ki.

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

A búcsúlevél komolynak tűnt, és szerencsére sem a lány, sem az anyukája, sem annak a kolléganője nemcsak görgetett tovább, hanem megpróbált segíteni, és bejelentette az esetet a 112-es segélyhívó számon. A hívást az ország két hívásfogadó központja közül éppen a szombathelyiben fogadták, és Benke Andrea, akihez a hívás került, rutinosan próbált minél több adatot megtudni a bejelentőtől, ami sajnos nem volt egyszerű, mivel csak egy távoli ismerősről volt szó, így a búcsúlevelet posztoló ismerős nevén kívül semmi konkrétumot nem sikerült kideríteni.

 A hívásba közben Andrea bekapcsolta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányító központját is, ahol a rendőrök is a nagyon kevés meglévő információ alapján próbáltak a bajban lévő ember nyomára bukkanni. Eközben az Andrea mellett közvetlenül, szintén hívásfogadóként dolgozó Kozma Alexandra éppen a pihenőjére indult,  majd a pihenőideje alatt alatt, miközben a közösségi oldalt böngészte, meglátta a nem sokkal korábban érkezett bejelentésben szereplő bejegyzést. 

Futott vissza a munkatársához,  így ugyanis már annyi információ gyűlt össze, hogy vissza tudtak jelezni a rendőröknek, akik perceken belül kiderítették a bajban lévő ember lakcímét, és azonnal a helyszínre siettek. Andrea és Alexandra délben - alig több mint fél órával a bejelentés után - már azt az információt kapták, hogy a férfi tényleg bajban volt, a rendőrök zavart tudatállapotban találtak rá egy szombathelyi lakásban, így a mentők kórházba szállították, mielőtt nagyobb baj történhetett volna.

Ez az eset is azt mutatja, hogy a hétköznapi rohanásban sem szabad elhanyagolni embertársainkat, hiszen ha a sokszereplős történetben bárki csak legyintett volna, akkor valószínűleg a bajban lévő emberhez későn ért volna oda a segítség. Ha krízisben érzi magát valaki, hívja a 06 80 810-600 telefonszámot, amennyiben pedig bajban lévő emberről tudunk, hívjuk a 112-es segélyhívót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában