Vádemelés

2022.07.19. 09:44

Dührohamot kapott és földhöz vágott egy kakast a szomszédos megyében: elpusztult az állat

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen, aki munkahelyén úgy vágott földhöz egy kakast, hogy az elpusztult.

vaol.hu

Forrás: Illusztráció

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség arról tájékoztattak, hogy a vádirati tényállás szerint, egy 25 éves férfi tavaly májusban egy Győr melletti településen lévő baromfitelepen dolgozott. Itt az egyik nap kollégáival a tenyészkakasok súlyát mérték. A madarakat szabálytalanul, a nyakuknál fogva adogatta kollégáinak. Amikor ők ezt szóvá tették, és mondták a férfinek, hogy normálisan, a szárnyuknál fogva emelje meg az állatokat, ő dührohamot kapott. A kezében tartott két állatot nagy erővel a földhöz vágta, és káromkodva elhagyta az istállót. Az egyik kakas a helyszínen elpusztult, a másiknak azonban semmi baja nem lett - írja a kisalfold.hu

A férfi ellen az ügyészség minősített állatkínzás miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság elzárásra ítélje. A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában