A helyszínre a rendőrök is kiérkeztek

2022.08.20. 13:15

Ukrán menekült gyerekeket szállító busz robbant le Szombathely határában, rengeteg segítség érkezett

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Péntekről szombatra virradóra egy ukrán menekült gyerekeket szállító busz robbant le Szombathely határában. A kuplungprobléma miatt mozgásképtelenné vált jármű a város határában egy bevásárlóközpont parkolójában állt meg, a harminc gyerek és négy kísérőjük ott éjszakázott. Szerencsére nagyon sokan segítettek étellel és itallal is, megoldódott a tisztálkodásuk is, illetve egy másik busz is elindult a bajba jutottakért Ukrajnából. 

Időközben valaki alkatrészeket is felajánlott a buszhoz, és a járművet megpróbálják megjavítani a parkolóban. A helyszínre a rendőrök is kiérkeztek, hogy megtudják, szükségük van-e valamilyen segítségre. A Vöröskereszt Vas megyei szervezetének munkatársai ásványvizet vittek a helyszínre.

A gyerekek és kísérőik nagyon sokszor elmondták, hogy mennyire köszönik a sok segítséget, amit ezalatt a néhány óra alatt kaptak a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában