Embertelen körülmények

2022.09.19. 10:06

Súlyos baleset Burgenlandban - Katonák elől menekült az embercsempész, 16-anmegsérültek

Vasárnap Valla (Wallern) település közelében egy egyterű személyautó sofőrje letért az útról és egy fának csapódott. A burgenlandi állambiztonsági központ szerint 16-an megsérültek, közülük ketten súlyosan.

vaol.hu

Forrás: burgenland.orf.at

A román sofőr elkerülte, hogy megállítsák a szövetségi hadsereg járőrei, és túl nagy sebességgel hajtott Mosonbánfalva (Apetlon) felé – mondta Helmut Marban rendőrségi szóvivő.

A baleset nem sokkal 6 óra 30 óra előtt történt az L205-ös úton, a magyar határ közelében. A rendőrségi tájékoztatás szerint a katonai járőrök egy gyanús járműre lettek figyelmesek, ezért a meg akarták állítani a járművet. A sofőr ezután gyorsított, és egy kanyarban letért az útról. jármű, amelyben a sofőr és 15 indiai, pakisztáni és afganisztáni férfi volt, fának csapódott. A katonák elsősegélyt nyújtottak.

A sérülteket több kórházba szállították, helyszínre három mentőhelikoptert is riasztottak. A balesetben a sofőr és az utasok is megsérültek, ketten súlyosan. 

Az 1979-ben született sofőrt letartóztatták és kihallgatták Az előzetes letartóztatásról az ügyészség dönt. 

Az ausztriai közszolgálati média a tudósításában megjegyezte: az elmúlt hetekben több hasonló baleset is történt. A napokban pedig kettő üldözés volt, a sofőröket letartóztatták. Arról pedig portálunkon is beszámoltunk, hogy augusztus közepén hárman meghaltak a köpcsényi (Kittsee) határátkelőhely közelében történt tragédiában. 

A Belügyminisztérium a tájékoztatása szerint Ausztriában az év eleje óta 391 embercsempészt fogtak el, míg a tavalyi év hasonló időszakában körülbelül 250-et. - Az embercsempészek és az illegális migráció elleni határozott fellépés az emberi életek védelmét jelenti. Következetesen folytatjuk az embertelen csempészet elleni küzdelmet – mondta Gerhard Karner (ÖVP) belügyminiszter.

- A mostani incidens azt mutatja, hogy mennyire gátlástalan és embertelen a határaink illegális átlépése – tette hozzá Tanner Klaudia (ÖVP) védelmi miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában