Rendőrség

2022.10.30. 08:24

Ittas sofőrrel szemben és hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök Vas megyében

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 29-én 5 óra és 2022. október 30-án 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. A rendőrök hét, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek - írja a police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy fogadják meg tanácsainkat a nyugodt és balesetmentes megemlékezés érdekében!

  • A temetők környékén a megnövekedett forgalomra legyenek tekintettel.
  • A fokozott rendőri jelenlét, az ideiglenes forgalomkorlátozások és elterelések elsősorban a forgalom segítésére irányulnak, ezért kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek, ha tehetik tájékozódjanak a várható változásokról!
  • A gépjárművek parkolásakor a forgalmat ne akadályozzák!
  • A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.
  • A megemlékezés időszakában megnövekedett gyalogos forgalomra lehet számítani, ezért kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett figyeljenek a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire!
  • Az évszakra jellemző ködös és esős időjárás miatt csökken a látótávolság, ezért kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyokbak megfelelően közlekedjenek!    

Az éjszakai órákban a közúti ellenőrzések során egy gépkocsivezetővel szemben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter Szombathelyen. A sofőrrel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában