A sofőrt keresik a rendőrök

2022.10.21. 12:29

Migránsokkal teli teherautót fogtak el Szombathely határában - helyszíni fotók, videó

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Frissítve

Megérkezett a rendőrség hivatalos közleménye az üggyel kapcsolatban:

A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai 2022. október 21-én, a délelőtti órákban, a 86-os számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán akartak ellenőrizni egy macedón forgalmi rendszámú tehergépkocsit.  A sofőr a gépkocsiból kiugrott és elmenekült.

A járműben a sofőrön kívül további tizenkilenc, magát az ellenőrzés során indiai és török állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ismeretlen embercsempész azonosítására és felkutatására soron kívül intézkedtek a rendőrök, még Dextert, a nyomkövető kutyát is bevetették. Hamar meg is lett az eredménye az összehangolt keresésnek és egy, a helyszínhez közeli mezőgazdasági területen elfogták az embercsempészés elkövetésével gyanúsítható észak-macedón állampolgárt.

A sofőrt a Főkapitányságra előállították, vele szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Korábban írtuk:

Pénteken késő délelőtt rutinellenőrzésre állítottak meg egy teherautót a Közlekedési hatóság emberei Szombathely határában, a 86-os és 87-es számú főutak közös, várost elkerülő szakaszán, a bevásárlóközpontoknál. Az intézkedés közben a teherautó sofőrje elfutott, kiderült, hogy a raktérben 20 illegálisan az országban tartózkodó migráns tartózkodott, őket a helyszínre riasztott tűzoltók szabadították ki a lezárt raktérből, majd a mentők mindenkit megvizsgáltak.

 Úgy tudjuk, hogy senki nem szorult ellátásra. A teherautó vezetőjét keresik a rendőrök, a raktérben tartózkodókat kisbusszal szállították el a helyszínről.

A bűnügyi helyszínelés idején az elkerülő külső sávját le kellett zárni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában