Baleset

2022.10.25. 06:55

Rendőrautó tört össze egy balesetben Szombathelyen - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Hétfőn késő este egy Skoda rendőrautó haladt Szombathelyen, a Körmendi úton a belvárosból kifelé, amikor az esőben az autó megcsúszott a körforgalom előtt a nagyon csúszós aszfalton, majd egy táblát kidöntve a padkának ütközött. Az autóban kinyíltak a légzsákok is. Az autó két utasa szerencsére nem sérült meg a balesetben. A helyszínelést a Sárvári Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője végezte.

 

Ez a körforgalom rendkívül csúszós még száraz időben is. Korábban foglalkoztunk már azzal, hogy mi lehet az oka ennek, akkor ezt írtuk:

"A körforgalom jelenlegi aszfaltját 2006-ban építették ki, 2010- ben erősítették meg. Ez a típusú, a „normál” aszfaltnál világosabb színű és fényes kopóréteg a Körmendi úton egészen a Győrffy utcáig jellemző. A városházáról kapott tájékoztatás szerint az aszfalt kőváz anyaga nagy valószínűséggel dolomit, amit információink szerint ritkábban használnak Magyarországon útépítésnél, viszont amikor készült, ez a típusú anyag is megfelelt a műszaki előírásoknak. Az biztosan elmondható, hogy kevés olyan útszakasz van a vasi megyeszékhelyen, amely hasonlóan jól bírja a megpróbáltatásokat, de az is biztos, hogy csúszósabb felületű sem nagyon van a környéken."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában