Rendőri intézkedés

2022.10.14. 09:16

Tíz ittas járművezetőt szűrtek ki a kőszegi rendőrök 13 nap alatt

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Pixabay

A Kőszegi Rendőrkapitányság illetékességi területén rövid időn belül két olyan közlekedési balesetnél is intézkedtek az egyenruhások, ahol a balesetet okozó sofőrrel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter.

Egy osztrák állampolgár közlekedett autójával 2022. október 3-án, a 8718-as számú úton Bozsok felől Ausztria irányába. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol egy, vele szemben közlekedő személygépkocsi bal oldalának ütközött. Az ütközés következtében a vétlen sofőr könnyebben megsérült. A balesetet okozó sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A 68 éves osztrák férfi a balesetben nem sérült, ezért további mintavételre előállították - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek az egyenruhások 2022. október 8-án, Kőszegszerdahelyen, ahol egy kőszegi lakos egy parkoló gépjárműnek ütközött. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre is sor került vele szemben.

Mindkét esetben – vezetői engedélyük elvétele mellett – büntetőeljárás indult a sofőrökkel szemben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A kőszegi rendőrök és a Főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztály munkatársai az eseteket követően több alkalommal is tartottak olyan közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, amelyek célja az ittas járművezetők kiszűrése, ezáltal az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek megelőzése volt.

Az ellenőrzések során 2022. október 1-jétől 2022. október 13-ig összesen tíz alkalommal mutatott pozitív értéket a gépjárművezetőkkel szemben alkalmazott alkoholteszter. A sofőrökkel szemben az ittasság mértékére tekintettel három esetben közigazgatási, hét esetben pedig büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában