Rendőri intézkedések

2022.11.07. 10:07

Két súlyos sérüléssel végződő baleset is történt a Vas megyei utakon az elmúlt 24 órában

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 6-án 5 óra és 2022. november 7-én 5 óra közötti időben kettő, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A rendőrök öt, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Egy kazincbarcikai lakos személyautóval közlekedett Körmenden, a Rákóczi Ferenc utcában a Téglagyár utca irányába. Kanyarodása során későn vette észre, hogy egy tehergépkocsi már megkezdte az általa vezetett autó előzését és összeütköztek. A balesetben a kazincbarcikai sofőr súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja - tájékoztat a részeltekről hivatalos oldalán a rendőrség. 

Súlyos sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2022. november 6-án, a 8-as számú főúton. Egy szombathelyi lakos személyautóval közlekedett Hosszúpereszteg felől Kám irányába, amikor haladása során egy szarvasbika ugrott az autó elé, amelyet elütött. A gépjármű egyik utasa súlyos, míg a hátsó ülésen, gyermekbiztonsági rendszerben utazó gyermek könnyű sérüléseket szenvedett a baleset során.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság körültekintő járművezetésre hívja fel a figyelmet, és az alábbiakat javasolja a balesetek megelőzésére.

  • Haladása során fokozottan figyeljen, hogy időben észlelje a vadon élő állatokat!
  • Szereljen vadriasztót a járművére!
  • Fontos, hogy a járművezető folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát. Amennyiben vadat lát, lassítson!
  • Ha hirtelen mégis egy nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, dudáljon, de ne rántsa félre a kormányt, még ha így el is üti az állatot! Egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb baleset következhet be.
  • Azokon az útszakaszokon, ahol fokozottan kell számolni vadak jelenlétével, figyelje az erre figyelmeztető jelzőtáblákat, tartson nagyobb követési távolságot és korlátozott látási körülmények között csökkentse sebességét!
  • - Ha elpusztult vadállatot lát az úton, hívja a 112-es segélyhívó számot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában