Súlyos-életveszélyes

2022.11.07. 17:53

Kiugrott egy diák az iskola emeletéről a szomszédos megyében - Mentőhelikopterrel vitték kórházba

Kiugrott egy 17 éves 9. osztályos diák Balatonfüreden, a gimnázium második emeleti ablakából november 7-én, hétfőn - tudta meg a veol.hu.

veol.hu

Forrás: MW-archív

A veol.hu értesülését megerősítette Bartók Judit Veszprém megyei rendőrségi szóvivő. Közölte, az esetről bejelentés érkezett hozzájuk, miután a helyszínre mentek a rendőrök. A helyszíni vizsgálatnál bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a történtek miatt rendőrségi eljárás nem indult. A fiú megsérült és kórházba szállították. Bóka István, Balatonfüred polgármestere közösségi oldalán a történtekről azt írta, „megrendülten értesültem, hogy ma délelőtt a Lóczy gimnáziumban baleset történt. Mielőbbi felépülést kívánok a sérültnek, az iskola közösségének pedig lelki megnyugvást!” Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója a Veszprém megyei portál megkeresésére elmondta, többnapos szünet után hétfőn 11 óra 30 perc körül matematika órán a pedagógus, háttal a diákoknak éppen a táblára írt, mialatt az eset hirtelen megtörtént. 

A tanuló kinyitotta az ablakot és kiugrott a második emeletről. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit. Fenyvesi Zoltán az iskola pszichológusával és a tankerület szakmai helyettes-vezetőjével azonnal a helyszínre ment és tájékozódott az esetről. Az udvaron testnevelés óra folyt és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentősöket és a rendőrséget. A fiatal állapotát stabilizálták a mentősök, majd mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították. Az iskola pszichológusa minden segítséget megad a tanulóknak és a pedagógusoknak egyaránt. - Mindenki bízik abban, hogy a diák mihamarabb felépül, hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán igazgató. -A helyszínről bajtársaink egy súlyos-életveszélyes sérültet szállítottak ellátást követően légi úton kórházba, közölte a veol.hu érdeklődésére az Országos Mentőszolgálat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában