Ittas vezetés

2022.11.20. 08:42

Megint segített a finn módszer az ittas autósok kiszűrésében Vas megyében

Finn módszeres ellenőrzést tartottak a Sárvári Rendőrkapitányság illetékességi területén. A közlekedésbiztonsági akció során a Vas megyei rendőrök nyolcvankilenc járművezetőt ellenőriztek.

vaol

A Vas megyei rendőrök 2022. november 18-án finn módszeres ellenőrzést tartottak a Sárvári Rendőrkapitányság illetékességi területén - írja a police.hu.

Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Negatív eredmény esetén a gépjármű vezetője azonnal folytathatja útját, így az intézkedés csupán néhány percet vesz igénybe. Pozitív eredmény esetén pedig – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási, vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a gépjármű vezetőjével szemben.

Az akció ideje alatt 89 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, melynek során 1 esetben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter. A sofőrrel szemben az ittasság mértékére tekintettel közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában