Összesítő

2022.12.13. 08:08

Ittasan, jogosítvány nélkül Vas megye útjain - Több szabálytalan sofőr ellen is intézkedtek a rendőrök

Két férfi engedély nélkül vezette autóját Vas megyében, mindkettőjüket szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök. Egy sofőrnél pedig az alkoholteszter mutatott pozitív értéket az ellenőrzések során.

police.hu

Illusztráció!

z elmúlt 24 órában a Vas megyei rendőrök két, olyan sofőrt igazoltattak, akiknél az intézkedés során megállapították, hogy nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Egy 36 éves férfit az Egervölgy és Sótony közötti útszakaszon, míg egy jánosházai fiatalt a 84-es számú főúton ellenőriztek az egyenruhások. Mindkét járművezetőt előállították és szabálysértési őrizetbe vételük mellett, engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek velük szemben - írja a police.hu.

A kőszegi rendőrök Lukácsháza térségében igazoltattak egy szombathelyi sofőrt a kora délutáni órákban, akivel szemben az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A járőrök a 47 éves gépkocsivezetőt további mintavételre előállították. A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. december 12-én 5 óra és 2022. december 13-án 5 óra közötti időben egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink öt, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Egy nemesbődi lakos személyautóval közlekedett autójával Szombathelyen, az Alsóőr utcában, amikor haladása során az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a 11-es Huszár út kereszteződésébe, ahol összeütközött egy, a Vörösmarty Mihály utca felől közlekedő, szombathelyi lakos által vezetett gépkocsival. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a szombathelyi sofőr könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában