Bűneset

2022.12.09. 16:47

Kitoloncolásra váró fogvatartott gyújtott fel egy rendőrségi cellát Burgenlandban

Bűnösnek találta pénteken az kismartoni (Eisenstadt) megyei bíróság azt a kitoloncolásra váró férfit, aki november elején felgyújtott egy cellát az állami rendőr-főkapitányságon. A tűz következtében négy rendőr könnyebben megsérült.

vaol.hu

Forrás: burgenland.orf.at

A bíró szerint a fogvatartott csak néhány napja tartózkodott Ausztriában, amikor november elején igazoltatták, és a burgenlandi állami rendőrség egyik különleges cellájába vitték. Azt nem tudni, hogy hogyan, de egy öngyújtót is becsempészett, és ezzel gyújtott tüzet. A mentés során négy rendőr könnyebb füstmérgezést szenvedett. A bíróság összesen 550 eurós kártérítést ítélt meg. A rendőrség épületében mintegy 10 ezer eurós kár keletkezett.

A vádlottat súlyos vagyonkárosítás és gondatlan testi sértés miatt 15 hónap börtönbüntetésre ítélték, ebből négyet mindenképpen börtönben kell töltenie. A férfi korábbi rendezett életmódját és beismerő vallomását enyhítésként vette figyelembe a bíróság. Azt azonban súlyosbításként ítélték meg, hogy a rendőrségen több szabálysértést is elkövetett – számolt be azt ausztriai közszolgálati média.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában