Összegzés

2023.01.25. 09:14

Halmozták a szabálysértéseket a sofőrök a vasi utakon

Ittasan, jogsi nélkül, és eltiltva is volán mögé ültek többen Vasban az elmúlt 24 órában.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: zaol.hu

Az elmúlt 24 órában a Vas vármegyei rendőrök egy, olyan sofőrt igazoltattak, akinél az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Egy helyi sofőrt Celldömölkön igazoltattak az egyenruhások. A járművezetőt további mintavételre előállították és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Celldömölki Rendőrkapitányságon - tájékoztatott a police.hu.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A celldömölki rendőrök a kora délutáni órában igazoltattak egy helyi sofőrt Celldömölkön, akinél az intézkedés során megállapították, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A 20 éves járművezetőt előállították és szabálysértési őrizetbe vétele mellett, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Az egyenruhások az este során ellenőriztek egy gépkocsivezetőt Szombathelyen. Az intézkedés során megállapították, hogy a 27 éves férfit a járművezetéstől már korábban eltiltották. A rendőrök a sofőrt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A járőrök egy helyi férfit igazoltattak Szombathelyen, a késő esti órákban. Az intézkedés során megállapították, hogy a 21 éves férfit a Szombathelyi Járásbíróság körözi, mivel a kiszabott pénzbírságot nem fizette meg. A bíróság a pénzbüntetést elzárásra változtatta át, ezért szombathelyi férfit a rendőrök elfogták és a Főkapitányság fogdájába szállították.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 24-én 5 óra és 2023. január 25-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink egy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Kérjük a járművezetőket, hogy óvatosan, türelmesen, körültekintően, az időjárási-, és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából – az illetékességi területén a jövőben is kiemelten ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában