Szilveszter

2023.01.01. 11:11

Szemsérülés, lángra kapott kanapé, égő tuják – így telt az éjszaka a mentőknél és a tűzoltóknál

A mentőszolgálat és a katasztrófavédelem munkatársait is többször riasztották mulatozással összefüggő esetekhez Vas vármegyében az év utolsó napján. Tragédia szerencsére nem történt, de így sem unatkoztak a hivatásosok. Összefoglaló.

EB

Fotó: © Cseh Gábor

Az átlagnál valamivel többször riasztották a vasi mentőket szilveszter napján. A szórakozással, mulatozással összefüggésben kilenc embert szállítottak kórházba. Közülük ketten, egy gyermek és egy fiatal felnőtt könnyű szem- és arcsérülést szenvedett. A többi eset az ittassághoz kötődött, két személyt eszméletzavar miatt kellett ellátni - tájékoztatta lapunkat Köcse Tamás vezető mentőtiszt, aki kiemelte: tragédia szerencsére nem történt.  

Szilveszter napján és éjszakáján összesen hét eseményhez riasztották a Vas vármegyei tűzoltó egységeket, amelyből kettő tűzeset, három műszaki mentés és két téves jelzés volt – közölte Balogh Eszter szóvivő.  

Nem sokkal reggel kilenc óra után jött az első jelzés, ahol egy személyautó elhagyta az úttestet, majd az út menti vízelvezető árokba, a tetejére csapódva állt meg Csepreg közelében. A csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egységek megvizsgálták a járművet és annak környezetét, azt a helyzetéből fakadóan áramtalanítani nem tudták, az autó forgalmi akadályt nem képzett, további tűzoltói beavatkozásra a helyszínen nem volt szükség. Tíz óra után a sárvári hivatásos tűzoltók egy betegmozgatásnál nyújtottak segítséget a mentőknek a sárvári Kiss János altábornagy utcában. Szintén tíz óra után két autó ütközött össze Kőszegen a Sigray Jakab utcában. A kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a balesetben összeroncsolódott járműveket, felitatták az ütközés következtében az úttestre folyt hűtőfolyadékot, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Szombathelyen a Szabadságharcos utcában este hat óra után volt szükség a helyi hivatásos tűzoltók segítségére, ugyanis a kapubejáróban található ezer literes kuka mellett szemét és kanapé égett. A tűzoltók kiérkezéséig az ott lakók a tűz oltását megkezdték, az egység egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a lánggal égés megszüntette. Éjfél után pedig tizenkét darab, négy méter magas tuja égett egy szombathelyi, Vikárius utcái családi ház udvarán. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a ház tulajdonosa az oltást egy kerti locsoló segítségével megkezdte. Az egység egy vízsugár segítségével az oltást befejezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában