Mindent vitt, ami mozdítható volt

2023.01.19. 11:05

Szombathelyi kiskertekbe, családi házakba tört be, de pincerekeszeket is feltört - Elfogták a rendőrök

Később pedig értékesítette a megszerzett „árut” az a 27 éves férfi, akit a szombathelyi nyomozók vettek őrizetbe több rendbeli lopás és lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Police.hu

Forrás: Police.hu

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtésének, valamint a beszerzett bizonyítékoknak köszönhetően elfogták, azt a 27 éves, lakcím nélküli elkövetőt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. év elejétől több kiskertbe és egy családi házba is betört, valamint pincerekeszeket is feltört Szombathelyen - tájékoztat hivatalos oldalán a rendőrség. 

Kerti szerszámokat és eszközöket, továbbá háztartási gépeket is eltulajdonított, amelyeket később értékesített is. A családi házba ablakbetörést követően próbált bejutni, azonban az ottlakók megzavarták, ezért onnan sietve távoznia kellett.

A férfit azonban nem csak az ingatlanok érdekelték, öt alkalommal kerékpárt is eltulajdonított a város különböző pontjairól, valamint többször érték tetten boltból történő lopások során is.

A nyomozók 2023. január 17-én gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsítottal szemben 5 rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, 3 rendbeli kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett, 3 rendbeli szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétség, 9 rendbeli szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség, valamint 4 rendbeli szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában