Összesítő

2023.02.20. 09:47

Halálos kimenetelű tragédia is a hétvégi balesetek közt Vas vármegyében - fotók

Tizennégy balesetről érkezett bejelentés a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra az elmúlt 72 órában. Kérik a közlekedőket, hogy megfelelően felkészített járművekkel és a megváltozott útviszonyokat figyelembe véve induljanak útnak!

Police.hu

Forrás: Police.hu

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. február 17-én 5 óra és 2023. február 20-án 5 óra közötti időben egy, halálos kimenetelű, valamint kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Tizenegy, anyagi kárral végződött balesetnél is intézkedtek a rendőrök - olvasható a police.hu-n.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt, 2023. február 18-án, az esti órákban, Szombathelyen. Egy 19 éves sofőr személyautóval közlekedett a Muskátli utcában a Szent Imre herceg útja felől, amikor haladása során a Ciklámen utca kereszteződésében elsodort egy, az úttesten áthaladó, a kutyáját sétáltató gyalogos férfit. A balesetben a 64 éves gyalogos férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Forrás: Police.hu

Személyi sérüléssel járó baleset történt 2023. február 19-én, a késő délutáni órákban, Vépen. Egy helyi férfi autóval közlekedett a Szent Imre utcában a Kastély utca felől az Alkotmány utca irányába, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az úttestről és egy híd vaskorlátjának ütközve, a vízelvezető árokba csapódva állt meg gépkocsijával. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény alapján a gépkocsi vezetője könnyebben megsérült. A férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért kórházi ellátása során vele szemben mintavételre is sor került, amely pozitív értéket mutatott. A gépkocsi vezetőjével szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Forrás: Police.hu

Egy kerékpáros sérült meg könnyebben 2023. február 19-én, a délelőtti órákban Körmenden. Egy helyi nő kerékpárral közlekedett a Bástya utcában, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett és kerékpárjáról a földre esett. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Körmendi Rendőrkapitányság.

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet!

Kizárólag megfelelő műszaki állapotú autóval induljanak útnak! Ilyenkor a téli gumiabroncs nélkülözhetetlen. A gépjárművet töltsék fel fagyálló ablakmosó-folyadékkal, a szélvédőket elindulás előtt minden alkalommal tisztítsák meg!

Elindulás előtt tervezzék meg az útvonalat, és számítsanak hosszabb menetidővel!

Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!

 

Korábbi írásunkat itt olvashatja a szombathelyi halálos kimenetelű tragédiáról: 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában