Összesítő

2023.02.13. 11:27

Ittas vezetés, jogosítvány hiánya és balesetek a hétvégén Vas vármegyében

Vezetői engedély nélkül, eltiltás hatálya alatt vezető sofőröket, valamint nyolc ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból az egyenruhások az elmúlt 72 órában. Tizenöt balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra.

Police.hu

Egy sitkei járművezetőt Sárváron, egy kőszegdoroszlói sofőrt Kőszegen, valamint egy helyi gépkocsivezetőt Szombathelyen igazoltattak a Vas vármegyei rendőrök, akiknél az igazoltatás során megállapították, hogy őket a járművezetéstől már korábban jogerősen eltiltották. A kőszegdoroszlói férfi igazoltatása során az alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. Mindhárom sofőrrel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint az ittas sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

Három olyan gépkocsivezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök Vas vármegyében, akiknél az intézkedés során megállapították, hogy nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. A csöngei, a büki, valamint a kőszegi férfiakat előállították és szabálysértési őrizetbe vételük mellett, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szemben.

Az elmúlt 72 órában az egyenruhások még hét, olyan sofőrt is igazoltattak, aki szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. Egy helyi férfit Kőszegen, öt szombathelyi és egy balogunyomi férfit Szombathelyen, valamint egy, helyi nőt Toronyban igazoltattak a rendőrök. A sofőrökkel szemben inden esetben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért velük szemben további mintavételre is sor került. A gépkocsivezetők ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. február 10-én 5 óra és 2023. február 13-án 5 óra közötti időben egy, súlyos sérüléssel és egy, könnyű járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Tizenhárom, anyagi kárral végződött balesetnél is intézkedtek a rendőrök. - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában