Nem úszta meg

2023.03.01. 19:31

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki olajos hordókat és kannákat dobált a patakba Sorkikápolnánál

vaol.hu

Forrás: Police.hu

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen társtettesként elkövetett természetkárosítás bűntette miatt állapította meg a bűnösségét annak a két férfinak, akik 2021 decemberében, a Kis-Sorok patakba dobtak olyan fémhordókat és műanyag kannákat, melyekben fáradt olaj volt. A szennyező anyag a patak partján a földre, illetve a folyóvízbe folyt, melynek következtében a talajvíz és a felszíni víz olyan mértékben károsodott, hogy annak természetes állapota nem állítható helyre. A vádlottak cselekménye a talajlakó növény- és állatvilágot is károsította, annak korábbi állapota csak beavatkozással volt helyreállítható - tájékoztat a Szombathelyi Törvényszék

A bíróság az I. rendű vádlottat 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2  év közügyektől eltiltásra, a II. rendű – fiatalkorú – vádlottat 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre  ítélte, megállapította tovább, hogy a II. rendű vádlott pártfogó felügyelet hatálya alatt áll.  

Az ítélet jogerős.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában