Csarnoképületben csaptak fel a lángok

2023.05.02. 16:40

Tűz a szomszédos vármegyében - 11 tűzoltóautóval próbálják megfékezni a csarnokban a lángokat - Fotó, videó

kisalfold.hu

Forrás: kisalfold.hu

Tűz ütött ki Sopronban Jánostelepen, a Varsa utcában nem sokkal délután 2 óra előtt. Egy nagyjából 1000 négyzetméteres csarnok füstöl, melyhez tizenegy tűzoltóautót riasztottak a környező településekről - írja a kisalfold.hu.

Az ingatlanban pusztító lángok oltását a hivatásos tűzoltók négy vízsugárral megkezdték, emellett kézi erővel hordják ki az éghető anyagokat. A helyszínre érkezett a Győr-Moson-Sopron vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a sopronkövesdi, a kapuvári, és a csornai hivatásos tűzoltók is. Az épületet a dolgozók elhagyták - közölte a katasztrófavédelem.

Nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók és megakadályozták a lángok továbbterjedését Sopronban, ahol egy dekorációs termékeket gyártó üzem épületcsarnoka gyulladt ki. Az ezer négyzetméteres ingatlan tetőszerkezetének kilencven százaléka leégett, a csarnokban pedig termékek és alapanyagok kaptak lángra. A dolgozók időben elhagyták az épületet. 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a soproni, a sopronkövesdi, a kapuvári, a csornai, a sárvári hivatásos, valamint a fertőrákosi és harkai önkéntes tűzoltók hat vízsugárral dolgoznak a lángok oltásán. A nagycenki, a fertőszentmiklósi, a hegykői és a csornai önkéntes tűzoltók is a helyszínre tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában